Fontos változások a pályázatkezelés rendszerében 2011. január 1-jétől

2011. január 1-jétől az ESZA Nonprofit Kft. végzi a Wekerle Sándor Alapkezelő, valamint a Strukturális Alapok Programiroda uniós finanszírozású pályázatainak kezelését.

Az egységes fejlesztéspolitika irányelve mentén, az egyszerűbb és átláthatóbb pályázati rendszer kialakításának érdekében 2011. január 1-jétől az Wekerle Sándor Alapkezelő veszi ........

Oszlatná a ködöt a közbeszerzések körül az adatvédelmi biztos

A Ptk. módosítását kezdeményezte Jóri András adatvédelmi biztos, mivel szerinte sérti az állami feladatok ellátásának átláthatóságához fűződő közérdeket az, hogy a közbeszerzéseknél alvállalkozó igénybevétele esetén nem kötelező nyilvánosságra hozni az állammal kötött szerződés alapján végzett tevékenység részleteit.

 

Több közbeszerzés kevesebbért

Az előző évinél felével is több, közel 11 ezer közbeszerzési eljárásra került sor az idén, ugyanakkor a kevesebb mint 1500 milliárd forintos beszerzési érték 20 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál - mondta Gajdos Róbert, a Közbeszerzések Tanácsa elnöke az MTI-nek.

Az idei közbeszerzési eljárások száma várhatóan 10 750 lesz, 62,6 százalékkal több, mint tavaly. Ugyanakkor az eljárások értéke 1 450 milliárd forintot tesz ki, ami viszont csak 80,1 százaléka a múlt évinek.

Tovább fejlesztik az M3-ast

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az év vége előtt több projekt esetében is meghírdette a kivitelezési munkák elvégzéséről szóló pályázatokat. Ezek keretében megjelent a tender az M3 autópálya 49. számú főút-Vásárosnamény közötti szakasza, valamint csatlakozó építményei kivitelezési munkáiról.

A fejlesztés során 2x2 forgalmi sáv, plusz leállósávos aszfalt burkolatú autópálya épül. A 11,9 km hosszú szakaszon 6 műtárgy is létesül.

Új elnököt kapott a Közbeszerzések Tanácsa

A Közbeszerzések Tanácsa élére hétfőn megválasztott elnöke elmondta: elődje Bakonyi József az új közbeszerzési törvény kidolgozására egy széles testületet hozott létre, erre ő is támaszkodni akar az új törvény megalkotásában.

Az új alelnök Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végrehajtási elnökhelyettese - mondta Gajdos Róbert.